![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Polenta](/img/clanky/cd1e99381497785db121dd34e889e59c/fotolia_72268022_xs.jpg)
Polenta
Ingredience
- polenta: 50 g
- voda: 200 ml
- sůl
- vejce: 1
- kypřící prášek: 1 KL
- olej: 1 PL
- rozmarýn
- muškátový oříšek
- máslo: 40 g
- parmazán: 50 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Polenta – recept
Základní recept na uvaření polenty je jednoduchý. Do hrnce dáme vodu a až se začne vařit, tak přisypeme polentu. Osolíme a mícháme dřevěnou vařečkou tak dlouho, dokud se polenta nenasaje vodou a nezačne se odlepovat od stěn. A máme hotovo. Z polenty můžeme dělat různé tvary, které pak osmažíme nebo ogrilujeme. Můžeme také udělat polentové koblížky s parmazánem. Do hotové polenty zamícháme vejce a směs necháme vychladnout. Mezitím si nastrouháme parmazán a trochu muškátového oříšku. Až nám směs vychladne, vmícháme parmazán s muškátovým oříškem a přidáme i lžíci kypřícího prášku. Podle chuti osolíme. Pomocí lžíce nebo rukou vytvarujeme malé kuličky, které smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.