Polevy na cukroví
Ingredience
- Citrónová poleva na cukroví
- moučkový cukr: 100 g
- citrónová šťáva: 1 PL
- horká voda: 1 PL
- Čokoládová poleva na cukroví
- čokoláda na vaření: 100 g
- máslo: 1 PL
- Žloutková poleva na cukroví
- žloutky: 2 ks
- moučkový cukr: 100 g
- rum: 1 PL
- Kávová poleva na cukroví
- moučkový cukr: 90 g
- instantní káva: 3 KL
- máslo: 0.5 KL
- horká voda dle potřeby
- Karamelová poleva na cukroví
- moučkový cukr: 90 g
- máslo: 1 KL
- voda: 3 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Citrónová poleva na cukroví - recept
Smícháme vodu s citrónovou šťávou a postupně metličkou zašleháváme prosátý cukr. Podle potřeby zředíme ještě trochou vody.
Čokoládová poleva na cukroví - recept
Čokoládu rozlámeme a necháme rozpustit ve vodní lázni. Do čokolády důkladně zamícháme máslo, aby se obě složky spojily.
Žloutková poleva na cukroví - recept
Moučkový cukr prosejeme a vymícháme se žloutkem dohladka, nakonec vmícháme rum dle chuti.
Kávová poleva na cukroví - recept
Prosátý moučkový cukr utřeme s instantní kávou a rozpuštěným máslem. Kávu do cukru přidáváme po lžičkách. Podle potřeby zředíme trochou horké vody.
Karamelová poleva na cukroví - recept
Čtvrtinu cukru necháme na pánvi za stálého míchání zkaramelizovat, zalijeme vodou a povaříme, až je směs hladká. Vlijeme do prosátého moučkového cukru a promícháme dohladka. Nakonec vmícháme rozehřáté máslo.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.