Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Demi glace z telecích kostí Polévky
16. 10. 2017 Přečteno: 1716x

Demi glace z telecích kostí

Ingredience
- +
  • telecí kosti: 2 kg
  • cibule: 1 ks
  • mrkev: 1 ks
  • olej: 50 ml
  • stroužky česneku: 2 ks
  • rajčatový protlak: 1 PL
  • celý pepř: 4 ks
  • nové koření: 3 ks
  • červené víno: 200 ml
  • snítka tymiánu: 1 ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Demi glace - recept

Telecí kosti zprudka opečeme pár minut v troubě. Zeleninu očistíme, nakrájíme nahrubo a v hrnci orestujeme na oleji. Přidáme kosti i s výpekem, koření a rajčatový protlak, zalijeme vínem a vodou (aby vše bylo ponořené) a vaříme při velmi mírné teplotě minimálně 6 hodin. Vývar scedíme, odebereme zeleninu i kosti a zredukujeme, dokud nebude mít demi glace konzistenci husté omáčky. Demi glace můžeme skladovat týden v lednici, v mrazáku až několik měsíců.

Demi glace se používá zejména jako základ pro omáčky, které tak získají plnou masovou chuť.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Nakládané houby

Nakládané houby

Smícháme vodu, ocet, cukr a sůl a důkladně promícháme. Houby očistíme, nakrájíme a dáme na 2 minuty vařit. Scedíme a necháme vychladnout. Do každé vymyté a osušené dáme pár koleček cibule, 2 kuličky pepře, 2…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Pečená kambala

Hlavní jídla: Pečená kambala

Cibuli nakrájíme na větší kousky a dáme do pekáče. Na cibuli položíme osolenou a opepřenou rybu, polijeme bílým…

Polévka z červené řepy

Polévky: Polévka z červené řepy

Cibuli nakrájíme nadrobno, řepu, mrkev a brambory na kostičky. Na troše oleje necháme zpěnit cibuli, přidáme řepu…

Houbové kyselo

Polévky: Houbové kyselo

Houby očistíme, nakrájíme na menší kostky a podusíme v hrnci na troše oleje. Přilijeme horký vývar, smetanu a…

Domácí rybí prsty

Hlavní jídla: Domácí rybí prsty

Omyté ryby nakrájíme na špalíčky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme uležet 20 minut v ledničce.…