Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Demi glace z telecích kostí Polévky
16. 10. 2017 Přečteno: 1690x

Demi glace z telecích kostí

Ingredience
- +
  • telecí kosti: 2 kg
  • cibule: 1 ks
  • mrkev: 1 ks
  • olej: 50 ml
  • stroužky česneku: 2 ks
  • rajčatový protlak: 1 PL
  • celý pepř: 4 ks
  • nové koření: 3 ks
  • červené víno: 200 ml
  • snítka tymiánu: 1 ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Demi glace - recept

Telecí kosti zprudka opečeme pár minut v troubě. Zeleninu očistíme, nakrájíme nahrubo a v hrnci orestujeme na oleji. Přidáme kosti i s výpekem, koření a rajčatový protlak, zalijeme vínem a vodou (aby vše bylo ponořené) a vaříme při velmi mírné teplotě minimálně 6 hodin. Vývar scedíme, odebereme zeleninu i kosti a zredukujeme, dokud nebude mít demi glace konzistenci husté omáčky. Demi glace můžeme skladovat týden v lednici, v mrazáku až několik měsíců.

Demi glace se používá zejména jako základ pro omáčky, které tak získají plnou masovou chuť.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Kapustu povaříme v osolené vodě do změknutí. Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme dozlatova, česnek utřeme se solí. Uvařenou kapustu nasekáme na kousky, přidáme vejce, strouhanku, česnek, sezamová semínka,…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Polévka z máslové dýně

Polévky: Polévka z máslové dýně

Na máslové dýni je skvělé, že chutná výborně samostatně bez dalších ingrediencí. Stačí když ji nakrájíme na kostky…

Hovězí líčka na víně

Hlavní jídla: Hovězí líčka na víně

Hovězí líčka očistíme, osolíme a opepříme. Pokud v jídle nechceme tučné části, vyřízneme je, ale nevyhazujeme.…

Šneci z listového těsta

Předkrmy a chuťovky: Šneci z listového těsta

Vyválené těsto potřeme rajčatovým pyré, posypeme nadrobno nakrájenou bazalkou, poklademe plátky šunky a sýra.…