![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
Domácí čalamáda se zelím
Ingredience
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
2,5 kg zelí
1 kg papriky
½ cibule
Na nálev:
500 g cukru
400 ml oleje
400 ml octa
Domácí čalamáda se zelím - recept
Zelí čistíme a nakrouháme, případně ručně nakrájíme na tenké proužky. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme, cibuli nakrájíme na kolečka. Vše promícháme v míse a necháme odležet.
Připravíme nálev - smícháme všechny ingredience a povaříme, aby se cukr rozpustil. Nálev necháme vychladnout a poté s ním přelijeme zeleninu. Vše promícháme, dáme do sklenic a necháme uležet minimálně 24 hodin, aby se domácí čalamáda se zelím dobře uležela a chutě se propojily.
Domácí čalamáda se zelím vydrží v uzavřených nádobách, v chladu a tmě, poměrně dlouho.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.