Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Přílohy
19. 04. 2016 Přečteno: 2580x

Domácí čalamáda se zelím

Ingredience
- +

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

2,5 kg zelí 

1 kg papriky 

½ cibule 

Na nálev:

500 g cukru

400 ml oleje

400 ml octa

Domácí čalamáda se zelím - recept

Zelí čistíme a nakrouháme, případně ručně nakrájíme na tenké proužky. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme, cibuli nakrájíme na kolečka. Vše promícháme v míse a necháme odležet.

Připravíme nálev - smícháme všechny ingredience a povaříme, aby se cukr rozpustil. Nálev necháme vychladnout a poté s ním přelijeme zeleninu. Vše promícháme, dáme do sklenic a necháme uležet minimálně 24 hodin, aby se domácí čalamáda se zelím dobře uležela a chutě se propojily.

Domácí čalamáda se zelím vydrží v uzavřených nádobách, v chladu a tmě, poměrně dlouho.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Pečené batáty s tymiánem

Pečené batáty s tymiánem

Batáty důkladně očistíme, omyjeme a ostrým nožem nařežeme na tenké plátky tak, že nedokrajujeme až na pracovní plochu. Můžeme si pomoci dvěma vařečkami, mezi které bramboru umístíme. Vařečky nám zamezí…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Selská omeleta

Předkrmy a chuťovky: Selská omeleta

Cibuli nasekáme najemno a společně s pórkem zlehka opečeme na másle, přidáme slaninu a nechápe opékat. Osolené a…

Trdelníky

Dezerty: Trdelníky

Droždí necháme rozpustit v teplém (nikoli horkém) mléce a necháme ho 10 minut přikryté čistou utěrkou. Máslo…