Domácí čalamáda se zelím
Ingredience
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
2,5 kg zelí
1 kg papriky
½ cibule
Na nálev:
500 g cukru
400 ml oleje
400 ml octa
Domácí čalamáda se zelím - recept
Zelí čistíme a nakrouháme, případně ručně nakrájíme na tenké proužky. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme, cibuli nakrájíme na kolečka. Vše promícháme v míse a necháme odležet.
Připravíme nálev - smícháme všechny ingredience a povaříme, aby se cukr rozpustil. Nálev necháme vychladnout a poté s ním přelijeme zeleninu. Vše promícháme, dáme do sklenic a necháme uležet minimálně 24 hodin, aby se domácí čalamáda se zelím dobře uležela a chutě se propojily.
Domácí čalamáda se zelím vydrží v uzavřených nádobách, v chladu a tmě, poměrně dlouho.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.