Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Frankfurtská polévka Polévky
01. 12. 2017 Přečteno: 2681x

Frankfurtská polévka

Ingredience
- +
  • frankfurtské párky - nožičky: 2 ks
  • menší brambory: 2 ks
  • cibule: 1 ks
  • mléko: 50 ml
  • hladká mouka: 1 PL
  • olej: 2 PL
  • mletá paprika: 1  KL
  • sůl
  • pepř
  • vývar
  • pažitka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Frankfurtská polévka - recept

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Zalijeme horkým vývarem (na 1 porci asi 300 ml), promícháme, přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Přidáme nakrájené brambory, mletou papriku a vaříme 10 minut, dále přisypeme na kolečka nakrájené párky a vaříme tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké. Polévku podle chuti osolíme, opepříme a zjemníme trochou mléka. Už jen krátce provaříme a posypeme pažitkou.

Frankfurtská polévka se podává s čerstvým pečivem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Chřestový krém

Polévky: Chřestový krém

Chřest omyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a překrojíme cca na čtvrtiny. Můžeme si odložit pár hlaviček chřestu na…

Pečená dýně Hokkaido

Přílohy: Pečená dýně Hokkaido

Dýni Hokkaido zbavenou semínek nakrájíme na stejné kousky a ty vyskládáme na pečicí papír. Posolíme hrubozrnnou…

Jarní minestrone

Polévky: Jarní minestrone

Cibuli, mrkev, brambory a petržel očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, brambory na malé kostičky, petržel a mrkev…

Nádivka s medvědím česnekem

Přílohy: Nádivka s medvědím česnekem

Troubu rozpálíme na 180 °C. Rohlíky nakrájíme na kostičky a vložíme na 10 minut nasucho na plech do trouby.…