Frankfurtská polévka
Ingredience
- frankfurtské párky - nožičky: 2 ks
- menší brambory: 2 ks
- cibule: 1 ks
- mléko: 50 ml
- hladká mouka: 1 PL
- olej: 2 PL
- mletá paprika: 1 KL
- sůl
- pepř
- vývar
- pažitka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Frankfurtská polévka - recept
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Zalijeme horkým vývarem (na 1 porci asi 300 ml), promícháme, přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Přidáme nakrájené brambory, mletou papriku a vaříme 10 minut, dále přisypeme na kolečka nakrájené párky a vaříme tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké. Polévku podle chuti osolíme, opepříme a zjemníme trochou mléka. Už jen krátce provaříme a posypeme pažitkou.
Frankfurtská polévka se podává s čerstvým pečivem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.