![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Krémová houbová polévka](/img/clanky/663bdfa0de7eef4796e97cf2909a458d/fotolia_81090681_xs.jpg)
Krémová houbová polévka
Ingredience
- čerstvé houby: 200 g
- máslo: 2 PL
- bílé víno: 50 ml
- vývar: 500 ml
- smetana: 100 ml
- pórek: 10 cm
- sůl
- pepř
- hladká mouka: 1 PL
- ochucený olej (česnekový, bazalkový apod.)
- oblíbené bylinky
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krémová houbová polévka - recept
Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozpálíme máslo a opečeme pórek, po chvíli přidáme na plátky nakrájený česnek, opékáme už jen minutu, aby česnek nezhořkl. Přidáme houby a za občasného míchání podusíme asi 10 minut. Zaprášíme moukou, přidáme vývar a bílé víno a necháme povařit přibližně 15 minut, dokud houby zcela nezměknou.
Poté vše rozmixujeme, aby byla krémová houbová polévka krásně hladká. Přidáme smetanu a krátce provaříme. Dozdobíme ochuceným olejem, opečenými houbami a oblíbenými bylinkami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.