Pomazánka z červené řepy
Ingredience
- červená řepa: 2 ks
- tvaroh: 50 g
- jogurt: 50 g
- citronová šťáva: 1 KL
- olivový olej: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pomazánka z červené řepy – recept
Červenou řepu oloupeme, okrojíme konce a nastrouháme na hrubém struhadle. Řepu promícháme s tvarohem, jogurtem a menší lžičkou oleje. Dochutíme solí a pepřem, zakápneme citronovou šťávou. Pomazánka z červené řepy chutná nejlépe chlazená.
Pomazánka z červené řepy lze samozřejmě vytvořit i z řepy vařené nebo pečené. Postup je pak stejný, řepu je třeba nastrouhat a dochutit dalšími ingrediencemi. Ozvláštnit tento recept můžeme například nasekanými vlašskými ořechy. Pomazánka z červené řepy se hodí jako rychlá svačina nebo večeře, podávaná na oblíbeném pečivu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.