Kmínová polévka s kapáním
Ingredience
- celý kmín: 1 PL
- jemné ovesné vločky: 2 PL
- zeleninový vývar: 700 ml
- vejce: 1 ks
- petrželka: 1 PL
- olivový olej: 1 PL
- sůl
- pepř
- ingredience na kapání do polévky najdete zde
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kmínová polévka s vejcem - recept
V hrnci nasucho při mírné teplotě opražíme ovesné vločky a kmín, až se rozvoní. Zalijeme horkým vývarem a asi 20 minut povaříme. Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme trochu olivového oleje a rozmixujeme dohladka. Přisypeme nasekanou petrželku, můžeme dochutit i trochou drceného kmínu.
Nakonec přidáme do kmínové polévky kapání podle tohoto receptu.
Kmínová polévka s kapáním se podává s čerstvým pečivem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.