Kynuté palačinky
Ingredience
- hladká mouka: 500 g
- vejce: 2 ks
- droždí: 25 g
- mléko: 500 ml
- cukr: 2 PL
- povidla
- mletý mák
- olej
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kynuté palačinky – recept
Trochu vlažného mléka promícháme s cukrem a přidáme nadrobené čerstvé droždí. Vložíme na teplé místo a necháme vzejít kvásek. Mezitím v míse smícháme hladkou mouku, špetku soli, vejce a zbylé vlažné mléko. Přidáme kvásek a důkladně rozšleháme, aby vzniklo řídké těsto. Necháme pořádně nakynout. Poté smažíme na pánvi z obou stran dozlatova. Kynuté palačinky potřeme povidly, zasypeme mákem a zabalíme.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.