Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Rajská polévka pro děti Polévky
24. 10. 2018 Přečteno: 11525x

Rajská polévka pro děti

Ingredience
- +
  • zralá rajčata: 600 g
  • cukr třtinový: 1 KL
  • bobkový list: 1 ks
  • nové koření: 2 ks
  • uvařená rýže: 50 g
  • máslo
  • sůl
  • bazalka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Rajská polévka pro děti – recept

Rajčata nakrájíme a uvaříme doměkka s bobkovým listem a novým kořením. Vody dáme jen tolik, aby byla rajčata ponořená. Pokud chceme polévku řidší, vodu přidáme. Měkká rajčata propasírujeme přes síto, abychom se zbavili slupek, zrníček a koření. Osolíme, přidáme špetku bazalky, tenký plátek másla a podle chuti cukr (děti mají rády sladší, lze dochutit i medem).

Do polévky přidáme předem uvařenou rýži a podáváme. Rajská polévka pro děti je nejlepší ze zcela zralých domácích rajčat, aby nebylo nutné ji tolik přislazovat. V zimě raději použijeme hotovou čistou rajčatovou šťávu nebo protlak.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 47 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 2 příspěvky.

  • redakce
    20. 2. 2019 | 08:11
    Dobrý den Lidko, recept na rajskou polévku z protlaku najdete zde: https://www.spektrumzdravi.cz/recepty/rajska-polevka-z-protlaku Ve verzi pro děti bychom pouze vynechali sůl. redakce
  • Lidka
    19. 2. 2019 | 14:56
    Lze i z protlaku?

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Šípková omáčka

Přílohy: Šípková omáčka

Čerstvé nebo sušené šípky opláchneme v teplé vodě a povaříme v malém množství vody s hřebíčkem. Když jsou šípky…

Lilková pomazánka

Pomazánky: Lilková pomazánka

Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme asi 20 minut odležet, aby pustil vodu. Poté propláchneme a osušíme…

Dýňová buchta

Dezerty: Dýňová buchta

Dýni zbavíme semínek, nastrouháme a smícháme s cukrem, mlékem, rozšlehaným vajíčkem, olejem a trochou skořice. Po…