Vepřové sweet and sour (ve sladkokyselé omáčce)
Ingredience
- vepřová kýta: 300 g
- vejce: 1 ks
- sójová omáčka: 2 PL
- bramborový škrob: 1 PL
- olej: 4 PL
- červená paprika: 1 ks
- cibule: 1 ks
- ananas - kolečka: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- třtinový cukr: 1 KL
- rajčatové pyré: 2 PL
- vinný ocet: 2 PL
- petrželka: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřové sweet and sour - recept
Vepřové maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a naložíme do směsi z vajíčka, bramborového škrobu, sójové omáčky a poloviny oleje. Necháme asi 2 hodiny uležet v lednici. Papriky a cibuli nakrájíme na podobně velké kousky, ananas na menší, petrželku nadrobno, česnek prolisujeme.
V hlubší pánvi rozehřejeme druhou polovinu oleje a zprudka na něm orestujeme maso ze všech stran. Maso odložíme na teplé místo a ve výpeku orestujeme cibuli. Po chvíli přidáme papriku a opět orestujeme. Dále přijdou do pánve česnek, ananas, třtinový cukr, rajčatové pyré a vinný ocet. Vrátíme maso, podlijeme trochou vody a necháme povařit doměkka. Můžeme dochutit trochou sójové omáčky.
Vepřové sweet and sour posypeme petrželkou a podáváme s rýží.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.