Vločková kaše s jablky a rozinkami
Ingredience
- ovesné vločky {100} g
- mléko {150} ml
- voda {100} ml
- hrst rozinek
- jablko {1}
- skořice {1} kl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vločková kaše s jablky a rozinkami - recept
Vločky s rozinkami předem namočíme do mléka s vodou a necháme chvíli odstát, aby nasály tekutinu. Ideálně přes noc, aby mohla být vločková kaše k snídani, nebo minimálně půl hodiny předem. Poté dáme vločky s mlékem a vodou vařit v menším hrnci s nepřilnavým povrchem nebo v rendlíku. Pokud je vločková kaše moc hustá, přidáme trochu vody nebo mléka a stále mícháme. Přidáme nastrouhané jablko.
Vločková kaše je sladká díky rozinkám a jablku, ale pokud máme radši sladší pokrmy, je možné ji dosladit medem, agáve sirupem, datlovým sirupem či třtinovým cukrem.
Fantazii se meze nekladou, vločková kaše se dá ozdobit prakticky čímkoliv - od ovoce přes oříšky až po čokoládu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.