![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Vločková kaše s jablky a rozinkami](/img/clanky/46cfa97ab488dea72e2b8d7d20895791/vlockova-kase-s-jablky-a-rozinkami.jpg)
Vločková kaše s jablky a rozinkami
Ingredience
- ovesné vločky {100} g
- mléko {150} ml
- voda {100} ml
- hrst rozinek
- jablko {1}
- skořice {1} kl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vločková kaše s jablky a rozinkami - recept
Vločky s rozinkami předem namočíme do mléka s vodou a necháme chvíli odstát, aby nasály tekutinu. Ideálně přes noc, aby mohla být vločková kaše k snídani, nebo minimálně půl hodiny předem. Poté dáme vločky s mlékem a vodou vařit v menším hrnci s nepřilnavým povrchem nebo v rendlíku. Pokud je vločková kaše moc hustá, přidáme trochu vody nebo mléka a stále mícháme. Přidáme nastrouhané jablko.
Vločková kaše je sladká díky rozinkám a jablku, ale pokud máme radši sladší pokrmy, je možné ji dosladit medem, agáve sirupem, datlovým sirupem či třtinovým cukrem.
Fantazii se meze nekladou, vločková kaše se dá ozdobit prakticky čímkoliv - od ovoce přes oříšky až po čokoládu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.