Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Šťouchané brambory Přílohy
26. 09. 2017 Přečteno: 3203x

Šťouchané brambory

Ingredience
- +
  • brambory: 250 g
  • máslo: 30
  • jarní cibulka: 1 ks 
  • cibule: 1 ks
  • mléko: 50 ml 
  • petrželka nebo pažitka 
  • pepř 
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Šťouchané brambory – recept

Brambory oloupeme a uvaříme do měkka. Rozehřejeme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Brambory rozšťoucháme, přidáme cibulku a ohřáté mléko. Hrnec přikryjeme pokličkou a třeseme tak dlouho, dokud se vše nepromíchá podle našich představ. Hotové šťouchané brambory podáváme ozdobené pažitkou nebo petrželkou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

gratinovane-brambory-s-tymianem.jpg Přílohy

Gratinované brambory s tymiánem

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smetanu nalejeme do malého hrnce a přivedeme k varu. Vmícháme máslo, lístky tymiánu a nastrouhaný parmazán. Zapékací misku vymažeme sádle. Osolené a opepřené…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Domácí korbáčky

Předkrmy a chuťovky: Domácí korbáčky

Ve velkém hrnci necháme za občasného míchání zahřát čerstvé mléko (nejlépe přímo od farmáře) na 40 °C a odstavíme.…

Vejce natvrdo na tlačenku

Předkrmy a chuťovky: Vaječná tlačenka

Nejprve si oloupejte vajíčka vařená natvrdo, poté je nakrájejte na kostičky a dejte do mísy. Dále si k ruce…

Pečené jelito se zelím

Hlavní jídla: Pečené jelito se zelím

Jelita propícháme na několika místech špičatou špejlí nebo vidličkou, dáme do pekáčku vymazaného trochou sádla,…