Grilovaná zelenina s orientálním dresingem
Dresing:
2 lžíce kvalitní sójové omáčky
1 lžíce bílého octa
2 lžíce omáčky z černých fazolí
½ chilli papričky
1 lžička čerstvého zázvoru
Grilovaná zelenina s orientálním dresingem – postup přípravy
Zeleninu oloupeme, dýni a cuketu zbavíme semínek, omyjeme a nakrájíme na plátky cca 0,5 cm tlusté, mrkev na tenčí kolečka, cibuli a brambory na měsíčky. Vše potřeme olivovým olejem a na rozehřátém grilu grilujeme z obou stran do zlatova.
Dresing si připravíme smícháním sójové omáčky, octa, omáčky z černých fazolí, chilli papričky nasekané nadrobno a nastrouhaného zázvoru. Grilovaná zelenina se před podáváním pokape orientálním dresingem a posype nasekanou pažitkou.
Grilovaná zelenina s orientálním dresingem je ideální na letní dny jako lehký salát nebo podávaná s kukuřičnými plackami jako hlavní jídlo.
Diskuse k článku
RE : Grilovaná zelenina s orientálním dresingem