Švestková marmeláda

img

švestky
cukr
kyselina citronová

Švestková marmeláda – postup přípravy

Pokud nám zbylo hodně švestek a už jsme upekli spoustu buchet, spoustu bublanin i koláčů a navařili spoustu povidel, vyzkoušejte ještě švestkovou marmeládu. Její příprava je jednoduchá a vy se budete ještě dlouho oblizovat.

Švestky si omyjeme a vypeckujeme. Poté je nameleme v mlýnku a dáme do hrnce. Pomalu je dusíme pod pokličkou. Potom je odkryjeme a přibližně 15 minut ještě povaříme. Kolik přidáme cukru, to záleží na množství švestek, které vaříme. Na jeden kilogram švestek se přidává 800 g cukru. Na množství švestek také záleží množství kyseliny citronové, které se zpravidla na jeden kilogram švestek dává půl lžičky. A tak do švestek přidáme potřebné množství cukru i kyseliny citronové a vaříme ještě 5 minut. Poté zkusíme, zdali marmeláda rosolovatí.

Hned po uvaření, dokud je švestková marmeláda ještě horká, ji plníme do sklenic, které po naplnění obrátíme dnem vzhůru a necháme je tak přibližně 30 minut. Pak je otočíme.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.