Vajíčková pomazánka
Čtěte také:
Vajíčková pomazánka – postup přípravy
Vajíčka uvaříme natvrdo a schladíme pod proudem studené vody. Vajíčka oloupeme, překrojíme a oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky utřeme se změklým máslem a majonézou, bílky nakrájíme nadrobno a přimícháme ke žloutkům. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kyselou okurku, pažitku, hořčici, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
Vajíčková pomazánka chutná nejlépe namazaná na čerstvém pečivu a obložená plátky sýra nebo kousky zeleniny. Dá se ale konzumovat i samostatně jako vajíčkový salát.
Tip: Dietnější vajíčková pomazánka vznikne, když místo másla a majonézy použijeme měkký tvaroh.
Diskuse k článku
RE : Vajíčková pomazánka