Vegetariánská velikonoční nádivka
Vegetariánská velikonoční nádivka – postup přípravy
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, zalijeme trochou mléka a necháme nasáknout. Mezitím si na troše oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, ke které přidáme listy špenátu a necháme jen chvíli spařit. Z rohlíků vymačkáme přebytečné mléko a přidáme k nim špenát, nadrobno nasekanou petrželku, na kostičky nakrájený tempeh a tofu, 5 celých vajec a 3 žloutky, majoránku, osolíme a opepříme, případně přidáme trochu strouhanky na zahuštění těsta. Podle chuti můžeme přidat i další bylinky. Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme k ostatním ingrediencím.
Formu na velikonoční nádivku vymažeme olejem, vysypeme strouhankou, naplníme těstem a pečeme na přibližně 180°C do růžova. Před koncem pečení ještě posypeme strouhaným tvrdým sýrem.
Velikonoční nádivku můžeme podávat za tepla i za studena například k bramborovému salátu nebo jen tak jako předkrm nebo svačinu.
NÁŠ TIP:
Na Velikonoce nemusíte dělat jen nádivku. Zkuste domácí vajíčkovou pomazánku.
Diskuse k článku
RE : Vegetariánská velikonoční nádivka