Máte přebytky ovoce a chuť na kvalitní domácí produkt? Použijte je na výrobu lahodné domácí pálenky, která v zimě zahřeje na těle i duši. Kvas z vlastního ovoce vám rádi vypálíme v pálenici U Libora, která se nachází v obci Poličná, v těsné blízkosti Valašského Meziříčí. Dovezený ovocný kvas vám odborně zkontrolujeme, zhodnotíme jeho připravenost a poté vypálíme v nejvyšší kvalitě pomocí moderní technologie. Váš kvas proměníme na pálenku při maximálním zachování ovocných chutí a vůní a pálenku naředíme na požadovaný stupeň. Pokud si nevíte rady s přípravou kvasu, neváhejte nás kontaktovat. Poradíme a domluvíme se na dalším postupu.
Dobrý kvas je základ pro lahodnou pálenku
K přípravě kvasu v sudech použijte jen dobře zralé nebo přezrálé ovoce, které musí být zdravé, bez plísní a známek hniloby. Dbejte na to, aby bylo ovoce čisté, bez listí, trávy, hlíny a jiných nečistot. Zralost a kvalita ovoce zásadně ovlivňuje vůni a chuť výsledné pálenky. A jaké druhy ovoce jsou na pálení nejvhodnější? Jsou to švestky, jablka, hrušky, meruňky, třešně, broskve, mirabelky, ale také třeba hroznové víno, višně či maliny.
Vyberte vhodné sudy
Sudy pro zakládání kvasu je dobré zvolit uzavíratelné, nejlépe s obsahem 50, 100, 200 litrů. Samozřejmostí je jejich čistota a snadná manipulace, i pokud budou plné.
Venkovní tlak vzduchu s námi může pořádně zamávat. Na co si dávat pozor, když je příliš vysoký nebo nízký?
Jogurt
Netýká se přechozený vztah i vás? Poznejte známky soužití ze zvyku a zkuste znovuobjevit ztracenou jiskru!
Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?