Využití máty v kuchyni
Máta je velmi oblíbenou bylinkou využívající se hojně v kuchyni. Svou silnou aromatickou vůní i chutí dokáže podtrhnout chuť mnoha pokrmů. Nejčastěji ji asi využijete pro přípravu mátového čaje. Udělat si z ní můžete doma i lahodný mátový sirup. V létě vás osvěží čerstvá máta ve sklenici vody s nakrájeným citronem. A kdo by samozřejmě neznal velmi oblíbený a lahodný koktejl mochito, který je založený na rozdrcených listech čerstvé máty.
Máta se skvěle hodí i do salátů. Stačí například nakrájet okurku, lístky máty nadrobno nasekat a smíchat s bílým jogurtem, přidat česnek, sůl, pepř a citronovou šťávu a osvěžující okurkovo-mátový salát je na světě. S mátou také skvěle dochutíte kupříkladu jehněčí nebo kuřecí maso. Nasekanou mátu přidáte s česnekem, hořčicí a citronovou šťávou do oleje a výsledkem je chutná mátová marináda.
Diskuse k článku
RE : Využití máty v kuchyni