Využití papriky v kuchyni
01. 03. 2018
Přečteno: 1562x
P
aprika se v kuchyni využívá v mnoha různých pokrmech, jako koření nebo čerstvá, pečená či smažená. V Řecku ji přidávají do salátů s olivovým olejem a sýrem fetou, v Maďarsku se hojně využívá jako koření do gulášů nebo uzenin a ve Španělsku zase ochutnáte studenou polévku gaspacho.Oblíbený český pokrm představují plněné papriky s rajskou omáčkou, které se připravují pečením či vařením. Paprika velmi rychle změkne, a přesto si udrží velké množství výživných látek. Zajímavým může být tzv. ajvar, který se připravuje osmažením oloupaných paprik na cibulce a rozmixováním celé směsi. Tato pasta se podává ke grilovaným masům a rybám podobně jako kečup. Při přípravě se však vyvarujete dlouhého smažení, protože paprika může kvůli dlouhé tepelné úpravě zhořknout.
Diskuse k článku
RE : Využití papriky v kuchyni