Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Bezlepkové linecké cukroví Vánoční cukroví
04. 12. 2017 Přečteno: 4858x

Bezlepkové linecké cukroví

Ingredience
- +
  • bezlepková mouka Jizerka: 400 g
  • jemně mletá rýžová mouka: 100 g
  • moučkový cukr: 150 g
  • máslo: 250 g
  • vejce: 1 ks
  • bio citrón: 1 ks
  • pikantní marmeláda

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Bezlepkové linecké cukroví - recept

Obě mouky a moučkový cukr prosejeme přes síto a smícháme. Přidáme nastrouhané máslo, vejce a nastrouhanou kůru z citrónu (pouze žlutou část). Vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout v lednici. Těsto vyválíme na plát tloušťky asi 3 mm a vykrajujeme různé tvary. Ty klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 170 °C asi 8 minut

Vychladlé bezlepkové linecké cukroví slepujeme pikantní marmeládou (např. rybízovou) a můžeme jej posypat moučkovým cukrem přes sítko.  

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 6 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 2 příspěvky.

  • smikmatorova@propeople.cz
    22. 12. 2017 | 18:10
    Dobrý den Anežko, samozřejmě lze použít i tyto druhy bezlepkové mouky, Jizerka je taková klasika :-) redakce
  • Anežka P.
    18. 12. 2017 | 12:38
    Dobrý den, je možné na recept použít místo Jizerky mouku pohankovou, případně kokosovou? Děkuji :)

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Citrónový sorbet

Dezerty: Citrónový sorbet

Citrony (ideálně v bio kvalitě) důkladně umyjeme, ostrouháme kůru a vymačkáme z nich šťávu. Na mírném ohni…

Drožďová polévka

Polévky: Drožďová polévka

Očistíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, petžel a brambory na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme…

Pomazánka z tresčích jater

Pomazánky: Pomazánka z tresčích jater

Tvaroh, tresčí játra a změklé máslo vyšleháme. Sterilované okurky nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme,…