Domácí čokoládová zmrzlina
Ingredience
- kvalitní čokoláda (min. 70% kakaa): 200 g
- žloutky: 4 ks
- moučkový cukr: 1 PL
- smetana ke šlehání: 500 ml
- mléčná čokoláda: 30 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Čokoládová zmrzlina - recept
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme smetanu a stále šleháme. Směs zahřejeme v nepřilnavém hrnci, přidáme čokoládu a důkladně rozmícháme. Hmotu nalijeme do nádoby vhodné na mražení, necháme vychladnout. Zamícháme malé kousky mléčné čokolády a dáme do mrazáku. Každých 20 minut po dobu 2 hodin důkladně promícháme.
Čokoládová zmrzlina se po vyndání z mrazáku nechá asi 10 minut povolit, pak z ní půjdou vytvořit kopečky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.