Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí čokoládová zmrzlina Dezerty
11. 10. 2017 Přečteno: 2612x

Domácí čokoládová zmrzlina

Ingredience
- +
  • kvalitní čokoláda (min. 70% kakaa): 200 g
  • žloutky: 4 ks
  • moučkový cukr: 1 PL
  • smetana ke šlehání: 500 ml
  • mléčná čokoláda: 30 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Čokoládová zmrzlina - recept

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme smetanu a stále šleháme. Směs zahřejeme v nepřilnavém hrnci, přidáme čokoládu a důkladně rozmícháme. Hmotu nalijeme do nádoby vhodné na mražení, necháme vychladnout. Zamícháme malé kousky mléčné čokolády a dáme do mrazáku. Každých 20 minut po dobu 2 hodin důkladně promícháme.

Čokoládová zmrzlina se po vyndání z mrazáku nechá asi 10 minut povolit, pak z ní půjdou vytvořit kopečky.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Špagety carbonara

Hlavní jídla: Špagety carbonara

Slaninu nakrájíme na proužky a na lžíci oleje ji opečeme do křupava. Oddělíme žloutky od bílků, do žloutků…

Drožďová polévka

Polévky: Drožďová polévka

Očistíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, petžel a brambory na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme…

Bujabéza (Bouillabaisse)

Polévky: Bujabéza (Bouillabaisse)

Do hrnce dáme polovinu cibule, rybí hlavy, bobkový list, bílé víno, 3/4 l vody a vaříme asi půl hodiny. Uvařený…