Domácí limonáda z černého rybízu
Ingredience
- čerstvý černý rybíz cca : 1000 g
- třtinový cukr : 200 g
- čerstvá máta dle chuti
- citron : 2 ks
- kohoutková voda: 250 ml
- perlivá voda na dolití dle preferencí
- ledové kostky dle preferencí
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí limonáda z černého rybízu – recept
Začněte tím, že si napustíte do hrnce kohoutkovou vodu a povaříte v ní omytý a očištěný černý rybíz. Ovoce by mělo změknout. Po několika minutách tekutinu odstavte z plotny a přeceďte/propasírujte přes sítko. Tuto šťávu pak doslaďte cukrem a opět chvíli provařte. Nakonec nechte domácí rybízový sirup zchladnout. Až se tak stane, přelijte jej do džbánu, nařeďte perlivou vodou, dochuťte šťávou z citronu, přidejte led dle preferencí a podávejte (třeba se snítkou máty).
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.