Domácí mandlové mléko
Ingredience
- 100 g loupaných mandlí
- litr vody
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí mandlové mléko - recept
Loupané mandle rozmixujeme najemno a zalijeme litrem horké vody. Necháme odstát minimálně 3 hodiny, ale čím déle, tím lépe. Domácí mandlové mléko přecedíme za pomocí cedníku, a přebytečnou vodu vymačkáme i přímo z mletých mandlí za pomocí plátýnka.
Domácí mandlové mléko přelijeme do pěkné lahve a skladujeme v lednici, kde vydrží zhruba 5 dní. Můžeme ho podle chuti také lehce dosladit třtinovým cukrem, medem, javorovým či agáve sirupem. Mandlové mléko má spoustu možností využití - do koktejlů a smoothie, do ovesných kaší i na pečení.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.