Domácí vaječný likér
Ingredience
- žloutky: 5 ks
- slazené kondenzované mléko: 500 ml
- vanilkový lusk: 1 ks
- rum: 300 ml
- skořice
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí vaječný likér – recept
Do hrnce vlijeme kondenzované mléko, podélně rozřízneme vanilkový lusk, obsah vyškrábneme do mléka a vložíme do něj i samotný lusk. Mléko krátce povaříme, lusk vyjmeme a mléko necháme vychladnout. Pro zjednodušení můžeme místo vanilkového lusku použít jeden vanilkový cukr.
Nad vodní lázní vyšleháme žloutky a za stálého míchání do nich přidáváme mléko. Mícháme, dokud není směs velmi hustá, pak ji necháme opět zchladnout. Na závěr vmícháme rum, jeho množství přizpůsobíme podle chuti – čím víc rumu dáme, tím víc bude vaječný likér řidší a výraznější.
Před podáváním posypeme domácí vaječný likér skořicí.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.