Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Dýňové rizoto s tymiánem Hlavní jídla
13. 06. 2018 Přečteno: 2404x

Dýňové rizoto s tymiánem

Ingredience
- +
  • kulatozrnná rýže (např. Arborio): 150 g
  • dýně (Hokkaidó nebo máslová): 150 g
  • snítky tymiánu: 2 ks
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 2 ks
  • zeleninový vývar: 600 ml
  • suché bílé víno: 80 ml
  • nastrouhaný parmezán: 2 PL
  • olej: 1 PL
  • máslo
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Dýňové rizoto s tymiánem - recept

Dýni nakrájíme na menší kostičky. Pokud použijeme dýni Hokkaidó, nemusíme ji loupat, ostatním druhům dýně ale slupku oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, zeleninový vývar ohřejeme. Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, na něm rozpustíme lžíci másla a necháme zesklovatět cibuli. Přidáme dýni, česnek a orestujeme. Přisypeme rýži, kterou necháme obalit tukem a krátce orestovat.

Přidáme lístky tymiánu, zalijeme bílým vínem a necháme vypařit alkohol. Dále přilijeme naběračku vývaru a tekutinu necháme vsáknout do rýže. Přidáme další část vývaru a postup opakujeme až do chvíle, kdy je rýže měkká. Podle potřeby dosolíme a zjemníme lžící másla.

Dýňové rizoto s tymiánem nakonec promícháme s trochou nastrouhaného parmezánu. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

dynova-polevka-s-kokosovym-mlekem.jpg Hlavní jídla

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Dýni oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme dýňová semínka. Dýňovou dužinu pokrájíme na malé kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nasekáme. V hrnci rozehřejeme olivový olej, orestujeme cibulku. Jakmile cibule…

Tip na recept

Úhoř na kmíně

Úhoř na kmíně

Omytého úhoře umyjeme a vysušíme. Dáme do pekáče, nasolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a na povrch ryby dáme plátky másla a tymián. Pečeme v předehřáté troubě do měkka. Po upečení pokapeme citronem…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Frittata

Předkrmy a chuťovky: Frittata

Na tenké plátky nakrájíme brambory a v osolené vodě vaříme asi 10 minut. Nakrájíme na nudličky anglickou slaninu,…

Kedlubnový salát

Saláty: Kedlubnový salát

Smícháme všechny ingredience na zálivku a necháme rozpustit cukr. Oloupanou kedlubnu a mrkev nakrájíme na tenké…

Pomazánka z nivy

Pomazánky: Pomazánka z nivy

Cibuli nakrájíme nadrobno, nivu nakrájíme nebo nastrouháme nahrubo. Obojí smícháme s pomazánkovým máslem a přidáme…

Zeleninové ragú

Přílohy: Zeleninové ragú

Lilek nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme 20 minut "vypotit". V cedníku ho omyjeme a necháme okapat. Cuketu,…