Bulharská sarma
Ingredience
- zelné listy: 8 ks
- kysané zelí: 250 g
- kečup nebo rajčatové pyré: 150 ml
- rajský protlak: 2 PL
- sádlo: 2 PL
- smetana: 100 ml
- Nádivka:
- mleté maso: 150 g
- rýže - hrnek: {0.5}
- cibule: 1 ks
- sůl
- mletý pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bulharská sarma – recept
Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Polovinu nakrájené cibule přidáme k mletému masu. Do masa vmícháme uvařenou rýži, osolíme a opepříme dle chuti. Zbytek cibule osmažíme dozlatova na sádle. Rozložíme si zelné listy, do kterých dáme trochu nádivky z masa a listy zabalíme. V případě, že se nám listy trhají, lehce je napaříme. Na plech dáme osmaženou cibulku, kysané zelí, malou plechovku rajského protlaku, smetanu ke šlehání a kečup nebo rajčatové pyré. Na to rozložíme listy naplněné masovou směsí. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Bulharskou sarmu podáváme s pečivem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.