Jáhlová kaše s jablky a skořicí
Ingredience
- jáhly: 100 g
- mléko: 200 ml
- jablka: 2 ks
- mletá skořice: 1 KL
- med: 1 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jáhlová kaše - recept
Jáhly třikrát spaříme horkou vodou, abychom je zbavili hořkosti. Poté je dáme vařit do mléka, což trvá asi 20 minut. Pokud se během vaření všechna tekutina vyvaří, opatrně přilijeme trochu mléka. Poté přidáme nastrouhané jablko, lžičku skořice, dosladíme, a vše společně zlehka povaříme.
Jáhlová kaše se dá doplnit čímkoliv, co máme rádi - čerstvým nebo sušeným ovocem, rozinkami, čokoládou, ořechy nebo ořechovým máslem, kakaem, perníkovým kořením, nebo třeba mákem či kokosem.
Jáhlová kaše může být i ve slané variantě - v tomto případě se vaří pouze ve vodě, případně s bujónem, a ochutit ji můžeme jakýmkoliv kořením a solí.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.