Jahodová marmeláda
Ingredience
- 1 kg zralých jahod
- 10 g citrusového pektinu
- 100 ml citrónové šťávy
- 400 g cukru
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jahodová marmeláda - recept
Jahody zbavíme stopek, opláchneme je a nakrájíme na libovolně velké kousky. Vložíme do hrnce a zalijeme citrónovou šťávou. Jakmile jahodová marmeláda začne vřít, přidáme pektin, který jsme si smíchali se stejným množstvím cukru. Směs promícháme a přidáme veškerý zbývající cukr. Vaříme ještě 5 minut, a poté se jahodová marmeláda ještě horká naplní do sklenic a zavaří na 20 minut při 80 °C.
Jahodová marmeláda je výborná na čerstvě opečené toasty, palačinky, nebo jen tak do jogurtu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.