Nakládané zelí
Ingredience
- bílé zelí: 2,5 kg
- sůl: 40 g
- kmín: 2 KL
- kopr nebo koprová semínka: 2 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Nakládané zelí - recept
Zelí očistíme, nakrouháme, smícháme se solí, koprovými semínky a kmínem. Vložíme do větší nádoby, ideálně přímo určené na nakládané zelí. Důkladně upěchujeme a přebytečnou šťávu postupně odléváme. Nádobu přikryjeme čistým plátnem, přes které položíme talířek a zatížíme.
Nakládané zelí necháme 1 - 2 dny v pokojové teplotě, a poté jej přemístíme do chladu, ideálně okolo 8 °C. Nakládané zelí po pár dnech vždy stlačíme, a dbáme na to, aby mělo na povrchu vždy vodu, tedy nálev, jinak by se zelí kazilo.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.