Pohanková kaše
Ingredience
- pohanka {100} g
- mléko {200} ml
- banán {1}
- brusinky {50} g
- med
- skořice
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mléko přivedeme k varu a přisypeme pohanku. Důkladně promícháme, odstavíme z ohně a necháme dojít pod pokličkou, což trvá zhruba 20 minut. Osladíme medem a dochutíme skořicí. Dále kaši dozdobíme čerstvým bánánem a brusinkami.
Pohanková kaše se dá uvařit místo mléka také ve vodě nebo jablečném džusu, což ji přirozeně osladí, a samozřejmě je možná i veganská verze se sojovým, rýžovým nebo kokosovým mlékem. Pokud máte radši dokonale hladkou kaši, po uvaření do kaše přilijte trochu mléka nebo vody a rozmixujte.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Mrkev, petržel, celer, brambory a cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Do hrnce dáme zeleninu, pohanku a veškeré koření a zalijeme vývarem. Vše povaříme až bude zelenina měkká, vybereme koření a…
Do hrnce dáme vařit pohanku dokud nezměkne (zhruba 10 – 12 minut), mezitím na oleji orestujeme na malé kousky nakrájenou mrkev, cibuli, prolisovaný česnek a žampiony nakrájené na plátky. Celou směs ochutíme…
Příprava ohniště je pro pečené brambory v popelu nejdůležitější a vyžaduje čas. Je totiž třeba vytvořit dostatečnou vrstvu popela. Důležité je, aby se brambory nedotýkaly žhavých uhlíků, ale pekly se opravdu…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Nejlepší je pozice na boku
Bohužel, bez videa se cviky nedají správně cvičit.
velmi dobře napsáno , moc mi to pomohlo, děkuji
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Pstruhy očistíme a na několika místech nařízneme kůži tak, abychom neporušili maso. Pstruhy po celé ploše (i…
Očištěná kachní játra nakrájíme nadrobno. Nakrájíme najemno cibuli, kterou dozlatova orestujeme na troše másle.…
Smetanu vyšleháme. Banán rozmixujeme s tvarohem, přidáme kakao, vanilkový cukr a promícháme. Postupně…
Králíka očistíme a naporcujeme, prošpikujeme anglickou slaninou nakrájenou na úzké špalíčky, zbylou slaninu…
Diskuse k receptu: 2 příspěvky.