Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Polévka gazpacho Polévky
23. 08. 2017 Přečteno: 1876x

Polévka gazpacho

Ingredience
- +
  • rajčata: 4 ks
  • okurka: 1 ks
  • červená cibule: 1 ks
  • červená paprika: 1 ks
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • olivový olej: 1 PL
  • vinný ocet: 1 PL
  • rajčatové pyré: 2 PL
  • cukr: 1 KL
  • bazalka 
  • sůl 
  • pepř 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Polévka gazpacho – recept

Rajčata, okurku, cibuli a papriku očistíme a nakrájíme na menší kousky. Do mixéru dáme nakrájenou zeleninu, nasekanou bazalku, utřený nebo nastrouhaný česnek, olivový olej, vinný ocet, rajčatové pyré a cukr. Vše rozmixujeme. Nakonec polévku zředíme vodou podle požadované hustoty. Polévku gazpacho stačí už jenom dochutit solí a pepřem a můžeme podávat.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Vepřové ragú

Vepřové ragú

Očištěné maso nakrájíme na kostky, zeleninu na menší kostičky. Na rozehřátém oleji ze všech stran zprudka orestujeme maso, které osolíme a opepříme. Přendáme ho do pekáčku a uložíme na teplé místo. Na stejné…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Špenátová polévka

Polévky: Špenátová polévka

Na rozpuštěném másle orestujeme cibuli dozlatova, přidáme nadrobno nakrájený česnek, špenát, osolíme, opepříme,…

Citrónový sorbet

Dezerty: Citrónový sorbet

Citrony (ideálně v bio kvalitě) důkladně umyjeme, ostrouháme kůru a vymačkáme z nich šťávu. Na mírném ohni…

Nadýchaná bábovka

Dezerty: Nadýchaná bábovka

Troubu předehřejeme na 180 °C. Všechny suroviny smícháme a vyšleháme řídké těsto. Vymažeme formu na bábovku a…