

























Arašídová pomazánka
Ingredience
- nesolené arašídy: 100 g
- olej: 1 PL
- sůl: 0.5 KL
- cukr: 0.5 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Arašídy dáme do mixéru, přidáme sůl a cukr a mixujeme v intervalech dlouhých maximálně 30 sekund. Poté vždy mixér necháme minimálně minutu odpočívat, aby se nepřehřál. Po třetím mixování přilijeme olej a znovu mixujeme. V intervalech s přestávkami mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne hladká arašídová pomazánka v konzistenci podobné medu.
Arašídová pomazánka se skvěle hodí na opečené toasty s plátky banánu, na dochucení ovesné kaše, na ozdobení lívanců či palačinek, nebo i jako součást sladkých dezertů.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Nad párou rozpustíme pomerančovou čokoládu s máslem. Necháme čokoládu zchladnout. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, přimícháme čokoládu a pomerančovou šťávu. Ze všech…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
To je sice hezké, ale nepíšete u těch klobás, kolik gramů se této směsi použije například na 10 kg díla. Asi b...
S kvasinkovou infekcí mezi tlapkami u mě fenky jsem měl dlouho problémy. Zkoušel jsem hypermangan, ocet, léky ...
Dobrý den, paní Beruško, odkud jste? Můžeme dát síly a dovedností dohromady. Prosím, na Vás e-mail nebo telefo...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Bílý chřest omyjeme, odstraníme hlavičky a dřevnaté konce. Ty však nemusíme vyhazovat a můžeme si je schovat na…
Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme a oloupeme. Do velkého hrnce vložíme nakrájená rajčata, skořici a cibuli,…
Nejdříve si bílé fazole den předem namočíme do studené vody, aby změkly a nabobtnaly. Druhý den je slejeme, vodu…
Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět v hrnci na rozpáleném oleji. Slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.