![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Bramborové knedlíky](/img/clanky/4ad1669bd97aa3fb5fe72f9f31927faa/bramborove-knedliky_1.jpg)
Bramborové knedlíky
Ingredience
- brambory typu C: 300 g
- hrubá mouka: 60 g
- krupice: 70 g
- vejce: 1 ks
- ocet: 1 PL
- sůl: 5 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bramborové knedlíky - recept
Brambory uvaříme den předem ve slupce, druhý den je oloupeme a na dřevěné desce nastrouháme najemno. Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, mezitím si vypracujeme těsto. Brambory osolíme, zasypeme moukou a krupicí, přidáme ocet a do důlku rozklepneme vejce. Rukama rychle, ale důkladně vypracujeme hladké těsto, ze kterého tvoříme bramborové knedlíky.
Bramborové knedlíky vložíme do vroucí vody a vařečkou zlehka podebereme, aby se nepřilepily na dno hrnce. Vaříme dle velikosti knedlíků asi 8 - 15 minut.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.