Cibulová marmeláda
Ingredience
- červená cibule: 500 g
- třtinový cukr: 30 g
- máslo: 30 g
- olivový olej: 1 PL
- portské: 250 ml
- červený vinný ocet: 120 ml
- stroužky česneku: 1 ks
- čerstvý tymián: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cibulová marmeláda - recept
Oloupané cibule nakrájíme na proužky. V hrnci se silnějším dnem rozehřejeme olivový olej s máslem, přidáme cibuli, na tenké plátky nakrájený česnek, tymián, špetku soli a pepře a promícháme. Zasypeme cukrem a při nízké teplotě a za občasného míchání necháme dusit, dokud se neodpaří všechna tekutina z cibule. To bude trvat asi půl hodiny. Přidáme vinný ocet, portské a necháme většinu tekutiny odpařit asi 25 minut.
Hotová cibulová marmeláda se skladuje v čistých uzavřených sklenicích v lednici a podává se k vepřovému nebo hovězímu masu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.