![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Cibulová marmeláda](/img/clanky/029637ac67fd83bd4719e8b1e34a89ba/cibulova-marmelada.jpg)
Cibulová marmeláda
Ingredience
- červená cibule: 500 g
- třtinový cukr: 30 g
- máslo: 30 g
- olivový olej: 1 PL
- portské: 250 ml
- červený vinný ocet: 120 ml
- stroužky česneku: 1 ks
- čerstvý tymián: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cibulová marmeláda - recept
Oloupané cibule nakrájíme na proužky. V hrnci se silnějším dnem rozehřejeme olivový olej s máslem, přidáme cibuli, na tenké plátky nakrájený česnek, tymián, špetku soli a pepře a promícháme. Zasypeme cukrem a při nízké teplotě a za občasného míchání necháme dusit, dokud se neodpaří všechna tekutina z cibule. To bude trvat asi půl hodiny. Přidáme vinný ocet, portské a necháme většinu tekutiny odpařit asi 25 minut.
Hotová cibulová marmeláda se skladuje v čistých uzavřených sklenicích v lednici a podává se k vepřovému nebo hovězímu masu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.