Domácí horká čokoláda
Ingredience
- plnotučné mléko: 200 ml
- smetana ke šlehání: 50 ml
- čokoláda (min. 70 % kakaa): 50 g
- vanilkový cukr: 1 KL
- špetka mleté skořice
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí horká čokoláda - recept
V nepřilnavém kastrolku pozvolna zahřejeme asi 3 lžíce mléka, čokoládu nalámanou na dílky, cukr a skořici dle chuti. Za stálého míchání necháme zahřívat, až je hmota hladká. Postupně přiléváme mléko smíchané se smetanou. Necháme společně prohřát a spojit.
Tip: Opravdu hustá domácí horká čokoláda nám vznikne, pokud do mléka zamícháme trochu škrobu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.