Hovězí špízy
Ingredience
- nízký roštěnec: 300 g
- olej: 2 PL
- šťáva z menšího pomeranče
- strouhaný zázvor: 1 KL
- malá chilli paprička: 1 ks
- třtinový cukr: 1 PL
- rajčatové pyré: 2 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hovězí špízy - recept
Hovězí maso pokrájíme na kostky. Z oleje, pomerančové šťávy, zázvoru, chilli a cukru umícháme marinádu. Půlku marinády oddělíme a přidáme do ní rajčatové pyré. Do této marinády naložíme maso a necháme ho 2 hodiny odležet v pokojové teplotě.
Maso napíchneme na jehly a grilujeme. Potíráme druhou půlkou marinády. Špízy grilujeme zhruba 10 minut a dalších 10 minut je necháme odpočívat pod alobalem.
Hovězí špízy podáváme se zeleninou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.