Mexické hovězí fajitas
Ingredience
- hovězí maso na nudličky: 300 g
- červená paprika: 1 ks
- žlutá paprika : 1 ks
- červená cibule: 1 ks
- olivový olej
- mletá paprika: 1 KL
- pálivá omáčka tabasco
- šťáva z půlky limetky
- tortilly : 2 ks
- sůl
- pepř
- římský kmín: 1 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mexické hovězí fajitas
Papriky umyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli na kolečka. Vložíme do pekáčku, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Zeleninu vložíme do trouby na funkci grilování na 200 °C a pečeme, dokud slupka paprik nezačne černat. Hovězí maso osolíme, opepříme, důkladně pokapeme šťávou z limety. Přidáme drcený římský kmín, mletou papriku a trošku tabasca. Pozor omáčka je hodně ostrá, záleží proto, jak pikantní chceme pokrm mít. Jakmile je zelenina upečená, zprudka maso osmažíme na grilovací pánvi nebo v kontaktním grilu. Tortilly z každé strany lehce opečeme na suché pánvi.
Mexické hovězí fajitas servírujeme s tortillami a skvěle chutná s mexickým guacamole, čerstvým koriandrem a případně zakysanou smetanou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.