

























Fazolová polévka z červených fazolí - negativní komentář
Ingredience
- červené fazole: 120 g
- zeleninový vývar: 700 ml
- drcený kmín: 1 KL
- sladká paprika: 1 KL
- mrkev: 1 ks
- pórek: 10 cm
- petržel: 1 ks
- mouka: 1 PL
- máslo: 1 PL
- česnek - stroužky: 1 ks
- celý pepř: 3 ks
- majoránka
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Fazolová polévka z červených fazolí – recept
Červené fazole den předem namočíme do vody, aby před samotným vařením nabobtnaly a změkly. Množství vody by mělo být dostatečně, fazole by měly být celé ponořené. Druhý den fazole propláchneme, dáme je do čisté vody, vaříme asi půl hodiny a scedíme.
Mrkev, petržel a pórek nakrájíme na kolečka, dáme vařit ve vývaru společně s pepřem a kmínem. Z másla a mouky na pánvi umícháme jíšku, do které nakonec vmícháme mletou papriku.
Uvařené fazole vmícháme k zeleninovému vývaru, přidáme také jíšku, rozmícháme a vaříme ještě asi 15 minut. Ke konci vaření přidáme majoránku.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.