Glazovaná mrkev na medu
Ingredience
- mladá mrkev
- med
- máslo
- sůl
- mletý černý pepř
- petrželka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Glazovaná mrkev na medu – recept
Mrkev očistíme a povaříme na prudkém ohni v osolené vodě asi 3 - 4 minuty. Poté uvařenou mrkev blanšírujeme. Dáme pod ledovou vodu zcela vychladnout. Na pánvi na másle mrkev osmahneme. Posolíme, popepříme a polijeme lžíci medu. Mrkev opékáme tak dlouho, až se zcela obalí v medu. Obracečkou mrkev opatrně pootočíme, aby se nám nepolámala. Smažíme na medu asi 1 - 2 minuty. Hotovou glazovanou mrkev ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme jako salát nebo příloha k různým druhům jídla.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.