Krémová květáková polévka
Ingredience
- květák: 400 g
- zeleninového vývaru: 500 ml
- smetana: 100 ml
- máslo: 1 PL
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- pepř
- bobkový list
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Květáková polévka - recept
Květák očistíme a rozdělíme na růžičky. Ve větším hrnci rozehřejeme lžíci másla a opečeme na něm najemno nakrájenou cibuli a česnek. Až cibule zezlátne, vložíme květák a zalijeme vývarem. Přidáme bobkový list, sůl, pepř a muškátový oříšek a vaříme dokud květák nezměkne, což trvá přibližně 20 minut. Poté vyndáme bobkový list a vše důkladně rozmixujeme, aby byla květáková polévka krásně hladká. Na závěr vmícháme smetanu a jen krátce provaříme.
Krémová květáková polévka chutná nejlépe s opečenými krutony.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.