Piškotový dort
Ingredience
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Na piškot:
4 vejce
70g třtinového cukru
200g polohrubé mouky
lžička prášku do pečiva
Na pudingový krém:
600ml mléka
100g cukru
2 balíčky vanilkového pudingu
250g tavrohu
Piškotový dort - recept
Žloutky vyšleháme s cukrem, a z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přidáme mouku s kypřicím práškem a nakrájený banán a poté opatrně přidáme sníh z bílků.
Vymažeme a vysypeme plech, těsto do něj vlijeme a dáme péct na 200 stupňů přibližně na 15 minut.
Krém na piškotový dort si připravíme z pudingu, který uvaříme s mlékem a cukrem podle návodu. Až puding vychladne, rozmixujeme jej s tvarohem.
Pišktový korpus rozdělíme na 2 části. Na první z nich dáme pudingovou náplň a přikryjeme druhou částí.
Piškotový dort necháme ztuhnout v lednici, ideálně přes noc.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.