Plněná cuketa s hovězím masem
Ingredience
- větší cuketa: 1 ks
- mleté hovězí maso: 250 g
- šalotka: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- mražený hrášek: 3 PL
- rozmarýn: 1 KL
- tymián: 1 KL
- rajčatové pyré: 4 PL
- tvrdý sýr (gouda, čedar,...): 150 g
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Plněná cuketa s hovězím masem - recept
Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev na proužky, sýr nastrouháme, cuketu nakrájíme na špalíky. Na troše oleje necháme zpěnit šalotku, přidáme mrkev, necháme orestovat, dále přidáme česnek a za 1 minutu mleté maso, které vařečkou oddělíme. Osolíme, opepříme, ochutíme rozmarýnem a tymiánem a necháme orestovat. Přisypeme hrášek, rajčatové pyré a necháme asi 5 minut podusit.
Cukety vydlabeme lžičkou tak, aby na dně zůstal alespoň 1 cm dužiny a tvořil dno špalíčků. Cukety naplníme masovou směsí a pečeme na 190 °C asi 30 - 40 minut, až je cuketa měkká. 15 minut před koncem pečení posypeme plněné cukety strouhaným sýrem a necháme dopéct dozlatova.
Plněná cuketa s hovězím masem se může podávat s bramborovou kaší nebo s čerstvým pečivem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.