Plněné ravioly
Ingredience
- hrubá mouka: 240 g
- vejce: 2 ks
- máslo: 50 g
- strouhaný sýr
- vejce na potření
- vlažná voda
- Náplň:
- sýr ricotta: 200 g
- strouhaný parmazán: 2 PL
- vejce: 1 ks
- muškátový oříšek
- mletý pepř
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Plněné ravioly – recept
Hrubou mouku prosejeme, přidáme vejce, vlažnou vodu a vymícháme do tuhého těsta. Přikryjeme utěrkou a necháme ½ hodiny odležet. Mezitím si připravíme sýrovou náplň. Všechny ingredience na náplň smícháme, osolíme a opepříme. odleželé těsto rozdělíme na poloviny a vyválíme z nich dva stejně velké obdélníky. Na jeden plát lžičkou rozložíme sýrovou náplň ve vzdálenosti 4 - 5 cm od sebe. Volné místo mezi hromádkami náplně potřeme rozšlehaným vejcem a přiklopíme druhým plátem těsta. Rádýlkem nakrájíme na čtvrečky a místa spojů přitlačíme vidličkou. Ravioly přikryjeme pomoučenou utěrkou.
Plněné ravioly vaříme ve vroucí osolené vodě. Jakmile vyplavou na hladinu, vaříme ještě minutu a vytáhneme děrovanou lžíci. Vložíme do zapékací mísy, zakapeme máslem, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme do trouby rozehřáté na 200 °C zapéct asi 10 - 15 minut.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.