Špagety carbonara
Ingredience
- italské špagety: 250 g
- žloutky: 3 ks
- pancetta: 100 g
- parmazán: 50 g
- sůl
- pepř
- olivový olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Špagety carbonara - recept
Slaninu nakrájíme na proužky a na lžíci oleje ji opečeme do křupava. Oddělíme žloutky od bílků, do žloutků vidličkou zamícháme nastrouhaný parmazán, špetku soli a pepře. Špagety vhodíme do vroucí vody a vaříme podle návodu. Před koncem vaření špaget vezmeme naběračkou trochu vody ze špaget (jen asi ¼ naběračky) a zamícháme ji k vajíčkům. Uvařené špagety slijeme přes cedník a ihned zamícháme v pánvičce k opečené slanině (už neopékáme). Do špaget opatrně zamícháme připravené žloutky tak, aby byly rovnoměrně na všech špagetách.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.