Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Španělský ptáček Hlavní jídla
03. 10. 2017 Přečteno: 3921x

Španělský ptáček

Ingredience
- +
  • hovězí roštěná - plátky: 2 ks
  • hovězí vývar: 400 ml
  • vejce natvrdo: 1 ks
  • anglická slanina - plátky: 5 ks
  • cibule: 1 ks
  • jarní cibulka: 1 ks
  • nakládané okurky: 2 ks
  • kvalitní párek: 1 ks
  • dijonská hořčice: 2  KL
  • olej nebo sádlo
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Španělský ptáček – recept

Hovězí roštěnou naklepeme, jemně osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Na každý plátek masa položíme plátek slaniny, čtvrtku párku, čtvrtku vejce natvrdo, půlku nakládané okurky a kousek jarní cibulky. Zabalením vytvoříme závitky a ty převážeme potravinářskou nití nebo provázkem.

Cibuli a zbytek slaniny nakrájíme nadrobno, v hrnci rozpálíme olej nebo lépe sádlo, osmahneme na něm cibuli a slaninu, přidáme ptáčky a opečeme ze všech stran. Podlijeme vroucím vývarem, opepříme, přidáme trochu dijonské hořčice a dusíme asi hodinu až hodinu a půl doměkka. Občas vše zamícháme a podlijeme vývarem. Asi v polovině doby přidáme nadrobno pokrájené zbytky vejce, párku a okurky, omáčku můžeme dochutit lákem z okurek.

Španělský ptáček se nejčastěji podává s dušenou rýží. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Kvásek

Kvásek

Vlažné mléko smícháme ve větším hrnku se lžící cukru a nadrobeným droždím. Přidáme tolik mouky, aby nám vzniklo řídké těsto. Dáme na teplé místo a počkáme až nám vzejde kvásek. 

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Zapečený lilek

Hlavní jídla: Zapečený lilek

Neoloupaný lilek nakrájíme na kolečka silná přibližně 1 cm. Osolíme a necháme 20 minut vypotit. Opláchneme a…

Čokoládové brownies

Dezerty: Čokoládové brownies

Čokoládu s máslem rozpustíme nad vodní lázní. Vejce vyšleháme do pěny a přidáme cukr. Společně prošleháme, a až…

Domácí korbáčky

Předkrmy a chuťovky: Domácí korbáčky

Ve velkém hrnci necháme za občasného míchání zahřát čerstvé mléko (nejlépe přímo od farmáře) na 40 °C a odstavíme.…