Španělský ptáček
Ingredience
- hovězí roštěná - plátky: 2 ks
- hovězí vývar: 400 ml
- vejce natvrdo: 1 ks
- anglická slanina - plátky: 5 ks
- cibule: 1 ks
- jarní cibulka: 1 ks
- nakládané okurky: 2 ks
- kvalitní párek: 1 ks
- dijonská hořčice: 2 KL
- olej nebo sádlo
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Španělský ptáček – recept
Hovězí roštěnou naklepeme, jemně osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Na každý plátek masa položíme plátek slaniny, čtvrtku párku, čtvrtku vejce natvrdo, půlku nakládané okurky a kousek jarní cibulky. Zabalením vytvoříme závitky a ty převážeme potravinářskou nití nebo provázkem.
Cibuli a zbytek slaniny nakrájíme nadrobno, v hrnci rozpálíme olej nebo lépe sádlo, osmahneme na něm cibuli a slaninu, přidáme ptáčky a opečeme ze všech stran. Podlijeme vroucím vývarem, opepříme, přidáme trochu dijonské hořčice a dusíme asi hodinu až hodinu a půl doměkka. Občas vše zamícháme a podlijeme vývarem. Asi v polovině doby přidáme nadrobno pokrájené zbytky vejce, párku a okurky, omáčku můžeme dochutit lákem z okurek.
Španělský ptáček se nejčastěji podává s dušenou rýží.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.