Vegetariánská musaka z brambor
Ingredience
- větší brambory typu B: {6}
- lilek: 1 ks
- rajčata: 4 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- Feta sýr: 200 g
- bazalka: 1 PL
- čerstvý kopr: 1 PL
- hladkolistá petržel: 1 PL
- vejce: 2 ks
- řecký jogurt: 250 g
- olivový olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vegetariánská musaka z brambor - recept
Lilek nakrájíme na plátky, osolíme z obou stran a necháme asi 20 minut "vypotit". Opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, potřeme olivovým olejem a z obou stran zlehka ogrilujeme. Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, sýr rozdrobíme a bylinky nasekáme nadrobno.
Zapékací misku vymažeme olejem a dno poklademe plátky brambor, které zlehka osolíme a opepříme. Se solí spíše opatrně, neboť Feta sýr je většinou slaný dostatečně. Na brambory vyskládáme polovinu plátků lilku, rajčat, posypeme polovinou bylinek, česneku, sýru a opět přijde vrstva brambor. Celý postup zopakujeme, poslední vrstva budou brambory. Smícháme vejce s jogurtem a brambory rovnoměrně zalijeme.
Vegetariánská musaka z brambor se zapéká na 180 °C asi 30 minut dozlatova.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.