Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vegetariánská musaka z brambor Hlavní jídla
18. 05. 2018 Přečteno: 10334x

Vegetariánská musaka z brambor

Ingredience
- +
  • větší brambory typu B: {6}
  • lilek: 1 ks
  • rajčata: 4 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • Feta sýr: 200 g
  • bazalka: 1 PL
  • čerstvý kopr: 1 PL
  • hladkolistá petržel: 1 PL
  • vejce: 2 ks
  • řecký jogurt: 250 g
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Vegetariánská musaka z brambor - recept

Lilek nakrájíme na plátky, osolíme z obou stran a necháme asi 20 minut "vypotit". Opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, potřeme olivovým olejem a z obou stran zlehka ogrilujeme. Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, sýr rozdrobíme a bylinky nasekáme nadrobno.

Zapékací misku vymažeme olejem a dno poklademe plátky brambor, které zlehka osolíme a opepříme. Se solí spíše opatrně, neboť Feta sýr je většinou slaný dostatečně. Na brambory vyskládáme polovinu plátků lilku, rajčat, posypeme polovinou bylinek, česneku, sýru a opět přijde vrstva brambor. Celý postup zopakujeme, poslední vrstva budou brambory. Smícháme vejce s jogurtem a brambory rovnoměrně zalijeme.

Vegetariánská musaka z brambor se zapéká na 180 °C asi 30 minut dozlatova. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 5 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

gratinovane-brambory-s-tymianem.jpg Hlavní jídla

Gratinované brambory s tymiánem

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smetanu nalejeme do malého hrnce a přivedeme k varu. Vmícháme máslo, lístky tymiánu a nastrouhaný parmazán. Zapékací misku vymažeme sádle. Osolené a opepřené…

Tip na recept

Švestková povidla

Švestková povidla

Švestky omyjeme, odpeckujeme, nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do hrnce. K švestkám přisypeme cukr, nalijeme ocet, pořádně promícháme a přikryté necháme několik hodin (ideálně přes noc) odstát, aby švestky…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Polévka z pečené dýně

Polévky: Polévka z pečené dýně

Z dýně odstraníme jadérka, nakrájíme ji na větší kousky a společně s neoloupaným česnekem zakapeme olivovým olejem…

Lasagne s vepřovým masem

Hlavní jídla: Lasagne s vepřovým masem

Lasagne uvaříme podle návodu na obalu. Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a petržel nastrouháme.…

Švestkový koláč s tvarohem

Dezerty: Švestkový koláč s tvarohem

Smícháme vejce s cukry, přidáme olej, mouku, prášek do pečiva a podle potřeby mléko. Důkladně promícháme a…

Bageta z domácí pekárny

Přílohy: Bageta z domácí pekárny

Do domácí pekárny nalijeme vlažnou vodu, přisypeme prosátou mouku a do každého rohu zvlášť dáme cukr, sůl a droždí…