Langoše
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 1 balíček droždí
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky cukru
- 4 dl mléka
- olej
- kečup
- nastrouhaný sýr
- 1 stroužek česneku
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Langoše – recept
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, s cukrem. Kvásek necháme asi 5 minut odstát v teple. Do mouky přidáme sůl a dáme do mísy. Přidáme kvásek a ručně pořádně vypracujeme těsto. Těsto necháme asi 30 minut v teple kynout. Na pomoučeném vále vyválíme asi 2 cm široký plát, z kterého vykrojíme sklenici nebo hrnkem kolečka. Necháme ještě asi 10 minut kynout. Na pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a vkládáme nakynutá kolečka. Smažíme z obou stran dozlatova. Hotové langoše necháme na ubrousku odsát přebytečný olej, natřeme česnekem smíchaným s kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.