Vepřová panenka s anglickou slaninou
Ingredience
- vepřová panenka: 400 g
- anglická slanina - plátky: 6 ks
- hořčice: 2 PL
- olej: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřová panenka s anglickou slaninou - recept
Vepřovou panenku osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a maso zprudka opečeme z obou stran, aby se zatáhlo. Necháme mírně vychladnout, potřeme hořčicí a zabalíme do plátků anglické slaniny. Utáhneme nití nebo propíchneme špízovou jehlicí, aby slanina na mase držela i během pečení. Vepřová panenka s anglickou slaninou se peče v rozpálené troubě na 180 °C přibližně 15 - 25 minut podle požadovaného propečení.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.