Vepřová panenka s rajčaty
Ingredience
- vepřová panenka: 300 g
- cherry rajčata: 250 g
- šalotka: 1 ks
- olivový olej: 3 PL
- škrobová moučka: 1 KL
- zeleninový vývar: 50 ml
- kmín: 1 KL
- kurkuma: 1 KL
- čerstvá petrželka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřová panenka s rajčaty – recept
Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi ji opečeme z obou stran. Vyndáme a odstavíme na teplé místo (např. do vyhřáté trouby). Do pánve, ve které jsme dělali maso, dáme nakrájenou šalotku, kmín, kurkumu, nakrájenou petrželku a přepůlená rajčata. Ve vývaru rozmícháme škrobovou moučku a přidáme do pánve. Podusíme přibližně 5 minut. Vepřová panenka se pak na pánvi jen prohřeje a můžeme ji podávat. Vepřová panenka s rajčaty je vynikající např. v kombinaci se šťouchanými bramborami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.